By: rose emely

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 29-Jul-2008 00:00 Email | Share | | Bookmark
Woww wee....junior juice.....

Hari Mengepaw Sedunia....

Last Sunday...Ayiep dtg lagi... hmmm...tak taw nak kate per, 2 minggu jer lagi nak balek JB...dia tetap nak dtg KL. Windu kot...hik hik hik...cukernyerrr Anyway...bukanlah terharu sebab dia sanggup dtg...tapi tak sabar2 nak menge'paw' kocekkk dia yg dah bergaji + bertungau @ kutu. hik hik hik...terok tol la haku nih!!!

Lets enjoy d'pikcersssss....

Kali nie buah hati ku ini dtg dgn tekak yg mengidam...ader ke patot suh aweks dia yg rajin nih buat meatball spagethi bolognese ....ish ish ish... Ngan hati rela paksa + ikhlas sayang...buat kan jugak...takot kempunan lak...nanti saper yg merane? Haku jugak!!! Walau tak sesedap maner...dia makan dengan seleranyerrr...ditambah plak ngan paksaan haku yg penat memasak!!! Tapiiiiie...sowie ler...takder gambor dia ngah menjamu selera tuh..tak dan nak snap...syok sgt melantak + perot lapor By the way....nie lah d'montels couple



Destinasi pertamer kamie adalah...Pusat Service Perodua, Puchong. Ader ler 2 jam lepak kat situ...ramai jugak howang...sempat plak kitorang lelap kat sofa yg kureng empok tuh. Siap jerk servis, ngan pantas nyerrr...kami ke Sunway Piramid...JJCM...Hajat nak cari jam tangan, nak gantikan yg sedia ada...dah season sgt...sket jerk lagi nak putus. Tapi takder yg berkenan...eh bohong sgt...ada yg haku minat, tapi mahal sgt laaa...tak mampu cik abang ku ini nanti...tak pasal2 kang kene kuor duit sendirik hik hik hik Nak jam tak dapat...kene la paw J.Co Donut dulu hmmm...lepas beli donut, mkn kat The Chicken Rice Shop...lepak2 jap, kitorang kuor ke JJ Puchong laks...mission adalah jam tangan.....tapi, kekasihku ini sempat gi makan doyan duluk!!! he he he...ada ku selitkan satu gambor spagethi yg tak baper nak sedap haku buat tuh...layannnnnnnnnnn



Akhirnyerrrr...dapat jugak jam. Hmm kira cam 2nd birthday presentlaaa.... Sajer jer nak letak reger jam tuh...bukan nak menunjuk!!! tapi terharu...sanggup jugak sayangku ini membelikannyerrrr utk ku...sabar jer lah eks...dpt aweks kaki nge'paw' nih Mekacehhhhhh abang...mmuahs



Haa yg nie plak...gambor dia nak jugak pakaikan jam baru tue kat tangan ku yg montel nih...ala2 nak beromentik la pulok!!! Ok jugak....malu2 manjer



He he he...yg nie pun aku ngepaw gaks...nak cari baju samer la kunun2. Nak jadi boria...hik hik hik...cari punyer carik...susah gaks nak cari kaler yg samer, tapi lelain jename...haku dah sambar baju Lady Like, utk dia plak takder kaler striking cenggitu. Takper ronder lagi...last2 jumpe kat Cheetah. Boleh la layan...reger kat 50 hengget..tapi offer 70%. Murah jerk!!! Aper lagi...trus g bayor...pastu paw rantai n gelang plak...total worse RM50 jugok.... Kopak kocek dierrrr....



Dah pueh ronder...g isi minyak. Sajer jerk nak snap2 gambor dier...nak tunjuk yg we all memang pengguner setia PETRONAS. Stakat pakai keter ni lah, lebey kureng 6 bulan ...tak penah lagi haku isi minyak selaen PETRONAS...menyokong produk tempatan...hik hik hik



Lepas mahgrib, kamie pie dinner plak...Village View Restaurant sekali lagi menjadi pilihan ku...beshh ar tempat nie ...suker sgt view dia ...suram jerk Tengok ler menu nyerrr... Sekali lagi kamie melantak ngan rakusnyer...



Taraaaaa...dah konyang!!!! Hebat taks kitorang makan?!!!



And last pikcer nie...gambor buah hatiku yg paling ku sayang....mmmuah mmuahh muahsss



Thank you so much cayunkkk...u will always in my heart...From the bottom of my heart you are my...


Saturday, 19-Jul-2008 02:50 Email | Share | | Bookmark
Pinky....

One of our journey from JB to KL

Entry kali nie tak der isu pun...just one of our photo collections about our journey from JB to KL...as a good passenger...only I can do as much as action that i want.... he he he
Aku nie ada masalah sket bab naek keter...kalo jd penumpang kompom kete jln kejap jer...mesti dah ngantok...n kompom tak lamer dah lelap pun...mesti Ayiep bengang dpt awekz macam nih...bukan leh wat teman drive.. Sorry la bang...beshhhh arr tito dlm keter...mcm dalam buai plak rasenyer... So...kalo tak nak kasi tito...nie ler kejer nyer...





Anyway...pikcer kat bawah tu ada dua versi...kalo di perhatikan betol2 la gambar ayiep tu memang ketara bezenyer...hehehe pada pendapat u all la...yg maner lagi sesuai...bermisai atau tak bermisai?



i just wanna know other people opinion.... So aper lagi...just state ur opinion down there...tq



Saturday, 12-Jul-2008 00:00 Email | Share | | Bookmark
My 1st Besdey Present!!!

Taraaaaa....

Dapat jugak akhirnya kiriman dari orang tersayang....sanggup jugak dia pos utk buah hati yg jauh nih...Thanks my luvly dear... Tapi petang baru dapat...tue pun lepas dia beria2 suh pi tengok...dah la wat alamat ofis...kene lerr pegi blok sebelah nak menuntut parcel tue...Nasib baek ada kanda yg baek hati tulun ngambik kan....



Bukak punyer bukak...sampul tu double la pulak. Ayiep suh bukak ganas2...tak tergamak la pulak. Tak per bukak slow2, ala-ala boleh diguna pakai semula laa...hmmm kotak nyer ringan jerk...kunun2 nak maen teka2 aper laa agaknyer isi dia...tapi kantoi sebab dah tulis kat form pos laju tuh....
Bila terbukak jer kotak tue...keluar laa sekor bear kaler oren...comel!!! Tapi kecian... ade ker patot Ayiep ikat bear tu ngan salotape...nak suh kecik bior muat dlm kotak tuh...teruk betol laaaa...cian dia



Anyway...thanks a lot my dear...bertambah lagi koleksi bear ku ini...i like it...tapi jgn luper hadiah yg sebenarnyer tawww...yg nie sampingan jer kan? hehehe...



Friday, 11-Jul-2008 00:45 Email | Share | | Bookmark
My 24th Besday...

Happy Birthday to Me....again for the 24 years old...

Genaplah sudah usiaku 24 tahun....muda lagi ruper nyerrrr....hehehe Tapi tahun ni...sambutan tak meriah...sedey sket banyak hal2 yang tak terduga berlaku. Mungkin sebab usia dah meningkat kot...what ever laaaaa....

Oleh kerana tak dapat celebrate sebab parents & pakwe jauh...member2 plak bizi jerk....so gi dinner jer lah...Perut pun laporrr...aku gi ngan Ima (housemate), makan kat Village View Restaurant, Bangi. Tempat best jugak...agak romantik suasana nyer...cumer satu jer agak bising ngan bunyi air (landscaping). Menu malam ada tersenarai kat pic tuh....gambor tak clear...sbb bukan pakai SLR...tengok lerrrr ....







Monday, 7-Jul-2008 05:23 Email | Share | | Bookmark
Air Terjun Sg. Tekala, Semenyih, Selangor....

Jom kita pi mandiiiiii......

Weekend hari tu...kitorang gi piknik kat Air Terjun Sg. Tekala.....Hmmmm beshhh sesangat Pegi reramai...ngan ofismate + housemate....berkonvoi dlm 6 buah kreter...+/- 18 org termasuk si cilik yg 5 horang tue...Ikot perancangan nak gerak kol 8 a.m. tup tup...bley plak si dayang n aidil ni dtg lambat... malam sebelumnye diorg ni dah kene warning...kalo sampai lambt, kitorang nak gi bomb umah dia tuh...dia tak hirau pun warning tuh...nak wat cemaner...org ngah mabuk bercinta...memang lemau jadiknyer....Sabarrrrr jer ler yg reramai nie, menahan peyot yg kelaparannn hikhikhik

Pejalanan amik masa dlm 45 min...dah masuk kwsn Semenyih tue...kitorang dah mula rasa kesejukkan....bukan pasal udara kaki bukit...tapi sebab aircond dlm keter...ha ha ha
Tapi memang sejuk pun... Kitorang ni boleh di kategorikan pengunjung terawal jugak lah...belom kol 9 dah terpacak kat depan pagar air tejun tue...Owang dewase masuk kene bayor Singgit, kanak2 free jerk. Mengangkutla kitorang ni dgn segala mcm perkakas...set BBQ, bekalan makanan, tong ais, air, roti, beg baju n lastly si kecik2 yg pikul pelampung. Kalo di tengok, bukan nak g mandi nih...tapi nak melantak he he he So aper tunggu lagi...lets check it out....



Banyak kan makanan? Hmmm kat sebelah2 tue ada lagi sebenarnya...tapi tak smpt lak nak snap gambar. Suami2 tercinta ibu2 ini plak...ngah bizi2 bakor ayam...hmmm lazat taw Tapi syg tak der gambor diorg yang rajin tuh...yg ada ni hah...5 horang budak2 yg comei2 + nakal2.....



Haaa...gambar nie aku grabbed dari FP kak Shima http://hashimah79aiman.fotopages.com Aku curi pun sebab ada gambar pakwe ku yang ngah rajin tolong bakor ayam...mmmuuaahsss muahhss luv u so much lerrr cayunkkk....



Lepas dah siap2 tolong tengok diorang bekemas n masak2... aper lagi, terus jer ajak Ayiep naik atas nak tgk air terjun tuh Jauh jugak nak naek atas tuh...penat pun penat sebab kene panjat tangga yg ntah ada baper puloh...hasilnya tak mengecewakan...memang cantik. Jom kite tengok gambor bebudak sengal nih....



















Hmmm...ok tak bebudak sengal nih ....petang tu kol 2 p.m., sumer dah bersiap2 nak balek...owang tak puas lagilah nak mandi. Dah la tu...siap jer salin baju, perut pun bekeroncong...bila pegi kat pondok tmpt kitorg port tu sumer dah clearrrrrrrr......huuuuwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa makcik2 tu dah kemasssss....owang laporrrr nih... Last-last balik Putrajaya ngan perut yg lapor....sampai ofis kol 3 ptg. Campak la sorang member yg tumpang keter ku ini....

Oleh kerana dah lapar....aku n Ayiep pi serbu Pizza Hut kat Alamanda...perhhh sedap siut menikmati pizza baru 'Starbites Sausage Pizza' tapi...tak der la sedap sgt. Biasa2 jerrr...
Lepas makan....g jenjalan kat PICC....tengok2...cuci2 mata...lepak2....n nangis-nangissss.... Nangis? Ha'ah...tak kasi Ayiep balik JB malam tu...ms kat PICC merajuk2 jer...mlm kat ERL tu memang meraung2 giler. Taknak laaa kene tinggal.... rinduuuuuuuu nih....





Hehehe tangisan ku menjadi. Akhirnya tak jadilah Ayiep balik JB....Mlm tu jugak berangkat ke Kg. Baru...melepak2kan diri. Thennn...esok nyerrrr...ada satu lagi agenda penting. Yaitu...hantar si Dayang kat LCCT. Dayang dah nak balek Sabah...Balik terus lak tu!!! Sedey arrrr...kureng satu kawan. Let see...how sad we are....









Bubye Dayanggg Panjang umur bejumpe lagi...asalkan kau tak lupe kat kitorang dah kira ok sgt la tuh...tapi kalo luper nak wat cemaner...habes madu, sepah dibuanggg.... Jgn sedey2 taw...igt abg cayunk yg kat semenanjung nih....mmmuuahhsss...





Lepas sedey-sedey antor si Dayang tu, ptg g makan kat Rimbun Klasik, Bangi ngan Ima & Mery. Gambar tak sempat amik laa...Sebab dah laporrr sgt. Makan kat bangsal yg atas pokok...'Pondok Tarzan' namenyer....Menu petang ni biasa2 jer, nasi goreng kampung, nasi paprik, kerang rebus n sup daging. Mahgrib baru balek umah....siap2 malam tu kuar lagi. Cadang nak g tengok muvi...tapi sbb ramai tak jadi...dah pusing2 kat Alamanda tu...trus kuar nak lepak2 kat jambatan. Time lalu kat masjid...ada plak wat pertunjukkan laser air...aper lagi...ngan pantasnyerrr menghadapkan diri ke pertunjukkan tersebut. Nie lah hasilnyerrr.....hik hik hik





Finishhhhh....see u soon...


[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net